szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Balassa Balázs szerint egyes folyamatokat településvezetőként sem tudnak megállítani, a közvélemény figyelmét azonban szeretnék ráirányítani a veszélyekre.

Július 22-én lemondott tisztségéről Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, és feloszlatta magát az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is.

A polgármester a település honlapján írt távozásának körülményeiről, lemondásának okairól azonban még nem szolgált pontos információkkal.

Úgy gondolom, jogos igény a lakosság részéről, hogy szeretnék megtudni lemondásunk okát-okait. Kérem fogadják el, hogy most még mindig nincs itt az ideje"

 - írta Balassa, aki leszögezte, hogy a képviselő-testület egyhangúlag döntött a „felállás” mellett.

"Itt szeretném megköszönni a képviselő-testületi tagok áldozatkészségét, hisz nem önös, hanem a település érdekében hozták meg döntésüket.

Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük védtelenek vagyunk. Úgy látjuk ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre.

Mi nem a pozícióért lettünk településvezetők, nekünk küldetésünk a falu értékeinek megőrzése".

A polgármester azt írja, hogy nem politikai kérdésról van szó, a település jövője érdekében cselekedtek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Lemondott Szigliget teljes vezetése

A leköszönő polgármester szerint ma már nem lehet olyan értékrend szerint végezni a munkáját, amiben hisz, és amit képviselt az elmúlt huszonkét évben.

Film készül a százéves veteránról, Tom Moore-ról, aki milliókat gyűjtött a brit egészségügynek

Film készül a százéves veteránról, Tom Moore-ról, aki milliókat gyűjtött a brit egészségügynek

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés

Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés