szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Levélben gratulált volt minisztere püspökké választásához a kormányfő, aki sok bölcsességet is kívánt Balog Zoltánnak.

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Balog Zoltán új dunamelléki református püspöknek megválasztásához – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken. A Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtökön 67 százalékos szavazattöbbséggel választotta püspökévé a korábban az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltánt.

Bár tudjuk, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, mégis gyakori tapasztalatunk, hogy a felelősséggel járó feladatok időről időre megtalálják a szolgálatra kész embereket.

Olyanra viszont aligha találunk példát Magyarország történetében, hogy egy miniszterből püspök legyen – írta Orbán Viktor, akinek meggyőződése, hogy Balog Zoltán kivételes életútja és számtalan szolgálati helyen szerzett tapasztalata "nagy áldás lesz az egész egyházkerület és minden református testvérem számára".

"Engedje meg, hogy megválasztása alkalmából tiszta szívből gratuláljak, püspöki szolgálatához sok erőt, bölcsességet és jó egészséget kívánjak!" – zárta levelét Orbán Viktor.

Balog püpökségére valóban nem volt még példa a magyar történelemben, esete annyira egyedülálló, hogy megválasztása érdekében még a zsinati szabályokat is módosították: kitöröltek egy kulcsfontosságú szót a püspökké választhatóság feltételeit soroló szövegrészből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat