szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester szerint számos hibát követtek el az elődei, a beruházás körül "nem volt minden rendben".

A dokumentumokat elküldtük a rendőrségnek, ott egy nyomozás már el is indult – nyilatkozta Karácsony Gergely főpolgármester a városligeti Biodómról az Inforádiónak. A nyomozás elindultáról a főjegyzőt tájékoztatták a rendőrök –  mondta Karácsony, aki szerint "nem volt minden rendben", az elődei számos hibát követtek el a beruházással kapcsolatosan.

A főváros tavaly októberben tett feljelentést a Biodóm elszállt költségei miatt, ismeretlen tettes ellen.

15–20 milliárd forint kellene még a projekt befejezéséhez – hangzott el a műsorban. Karácsony szerint fontos lenne, hogy a beruházás ne álljon meg félúton. Egyrészt, a szakmai program megvalósulása a budapesti turizmus újraindítása miatt lenne hasznos, másrészt másként veszendőbe menne a rengeteg közpénz, amit már elnyelt a projekt. A befejezésről előrehaladottak a tárgyalások.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A kormány fizeti a Biodóm költségeit

Számos fővárosi beruházás kerül kormányzati kézbe, de megállapodás született arról is, hogy milyen arányban állja a kormány, illetve a főváros a Lánchíd felújítási költségeit – derült ki Fürjes Balázs Budapest-fejlesztési államtitkár és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal

Szijjártónak köszönte meg a szlovák miniszterelnök, hogy összekötötte az oroszokkal