szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik elnöke azt vallja, ha eszik egy jó nokedlis paprikás krumplit, “akkor pont elengedem magam”. A whiskey-t nem szereti, a Fidesz pedig nem egy nemzeti párt szerinte.

Bár kétmilliós fizetése van, a Jobbik-elnök Jakab Péter állítja, az egyszerű ételeket szereti. A Telexnek adott interjúban megosztotta, a kedvenc étele a parizeres kifli, a paprikás krumpli, és a sztrapacska. “Egyik sem egy úri étel, de mit csináljak, ha én ezt szeretem? Szerintem ez nem pénzfüggő, hanem ízlés dolga”. Ezzel szemben a whisky-t kifejezetten nem szereti, a fancy éttermeket pedig nem kedveli, mert ott nem mindig sikerül felismerni, hogy mit eszik.

Ha eszem egy jó nokedlis paprikás krumplit, akkor pont elengedem magam. Nálam ez az elengedés, nem az, hogy valami mennyire drága, vagy menő”

– mondta Jakab.

A Jobbik első embere beszélt arról is, hogy amikor felháborodik a parlamentben, “az nem egy színi alakítás”. Azt mondta, lehet, hogy azért beszél egy kicsit hangosabban, vagy nyersebben, mert őt tényleg felháborítja az, amit a kormánypárt soraiban lát. “Stummer Jánost is az igazságérzete vezérelte, amikor előállt egy titkosított információval, vállalva, hogy ezért meg is hurcolhatja őt a hatalom” – mondta Jakab a Puskás Arénánál kapcsolatos beruházásról.

Jakab utóbbi gondolatot úgy folytatta:

Nonszensz kétmilliárd forintot erre költeni, ráadásul úgy, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban titkosítani kell ezt a projektet. Magyarországon élünk, vannak elképzeléseink, hogyan költötték volna el ezt a pénzt. És azért álljon már meg a menet, egy járványhelyzet közepén az a legfontosabb, hogy Orbán Viktor titokban tudjon bemenni a VIP-szektorba, amikor mások a munkahelyüket veszítik el? Szerintünk volt itt mit rendbe tenni, Stummer János pedig rendbe is tette”.

Szerinte 2022-ben a választás nem arról fog szólni, hogy kétharmad vagy nem kétharmad, “hanem hogy ha sokan elmegyünk, és megfelelő helyre szavazunk, akkor másnaptól nem Orbán lesz hatalmon, és nem fognak minket többé megnyomorítani. A borsodi időközin ki kell emelni egyébként a polgármesterek szerepét. 42 települési polgármesterből 38 a Fidesz mellett kampányolt. Nem azért, mert fideszesek, hanem mert tudták, hogy akármi lesz a választás eredménye, mivel időköziről van szó, holnap is a Fidesz lesz hatalmon, és meg fogják őket büntetni, ha nem alázkodnak meg a rezsim előtt”.

A védett személyeknek épül alagút a Puskás Aréna alá

A Puskás Stadion alá, kifejezetten a miniszterelnöknek építenének alagutat, az egész beruházást pedig titkosítanák - erről beszélt a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Stummer János egy kedden közzétett videójában. Később a hvg.hu-nak pontosított, eszerint a védett személyeknek, köztük Orbánnak építenék az alagutat.

Szerinte Budapesten, és sok megyei jogú városban az ellenzék stabilan tartja a gyeplőt a kezében, a kisebb településeken viszont a Jobbik rendelkezik azzal az erővel, ami összellenzéki támogatottság esetén elhozhatja a kormányváltást. “De vért kell ott izzadni”.

A stílusukról szólva azt mondta, tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába. “Számukra katarktikus, hogy végre valaki nem barokkos körmondatokban politizál, hanem úgy, hogy ők is értik” – mondta a politikus, majd hozzátette: ha én bemegyek vidéken a kocsmába meginni egy Fantát, akkor tőlem szelfit kérnek az emberek, és azt mondják, hogy „Péter, de jól megmondtad már megint”, illetve, hogy „milyen jó volt az a krumplis akció”.

Felismerik az élethelyzetet, hogy igen, amikor jön a választás, nekik ezt osztja a Fidesz”.

"A Fidesz nem egy nemzeti párt. Egy nemzeti párt a nemzet egészét képviseli, és nem csak azokat, akik rá szavaznak. Kövér László mondta, hogy neki az ellenzék nem a nemzet része. Mi attól vagyunk nemzeti párt, mert a nemzet egészét akarjuk képviselni. Minden magyart a nemzet részének tekintünk, mindegy, hogy kire szavaz, milyen a bőrszíne, vagy a határ melyik oldalán él. Ha tisztességes ember, akkor számíthat a képviseletünkre" – mondta az interjúban Jakab.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Kérdések a kínai vakcina hatékonysága körül

Radar360: Kérdések a kínai vakcina hatékonysága körül

Peking és az EU között esett a padlóra Montenegro egy óriáshitel miatt

Peking és az EU között esett a padlóra Montenegro egy óriáshitel miatt

Radar360: Orbán üzen a nyugdíjasoknak, Karácsony meg neki

Radar360: Orbán üzen a nyugdíjasoknak, Karácsony meg neki