szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fideszes politikust meglepte, hogy a magyar külügy bekérette a német ügyvivőt Petry Zsolt kirúgása miatt.

A Hertha BSC gyáva volt. Az lett volna a bátorság, ha azt mondják a klubnál, hogy bár nem értek veled egyet, de tiszteletben tartjuk a véleményed

– mondta Navracsics Tibor a 168.hu-nak Petry Zsolt ügyéről.

A fideszes politikus azt is elmondta, hogy a modern kor szüleménye, hogy egy labdarúgócsapatnak társadalmi elvei vannak, és nem elég csak jó kapusedzőnek lenni, el kell sajátítani a Hertha szellemiségét. Navracsics úgy véli, ez hasonló ahhoz, mint ami a szocializmusban volt, ahol a jó szocialista ember nemcsak a munkahelyén, hanem otthon, a nappalijában is bizonyos elvek szerint viselkedett.

Vicc, hogy egy labdarúgóklub úgy gondolja, politikai ideológia mentén szelektálnia kell az edzőket – mondta.

A magyar külügy reakcióját – hogy bekérette a német ügyvivőt – ugyanakkor meglepőnek nevezte. Navracsics szerint a Hertha magánalapítvány, vajmi kevés köze van a diplomáciához. „Ugyanakkor nem tudhatjuk, miről szólt az a beszélgetés”.

Petry Zsoltot azt követően bocsátották el a berlini Hertha BSC-től, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában kritizálta Gulácsi Pétert, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusát, amiért az kiállt a szivárványcsaládok mellett, a bevándorlásról pedig azt mondta, hogy emiatt lepték el bűnözők Európát. A klub szerint szavai nem feleltek meg az általuk vallott értékeknek, amik között ott van a sokszínűség, az esélyegyenlőség és a tolerancia is.

Gulyás Gergely csütörtökön már odáig ment az ügy miatt, hogy megkérdőjelezte Németország jogállamiságát, és arról beszélt, hogy „a XX. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, nem szeretnénk, a XXI.-ben is lenne.” A német külügy azt közölte, hogy nem érti a magyar kormányt, a náci párhuzamot, pedig határozottan elutasította.

Orbán Viktor is megszólalt az ügyben, pénteken azt mondta, hogy a liberális politika elnyomó, mert állásvesztéssel büntettek egy embert azért, mert nem azt gondolja, amit egyesek helyesnek vélnek.

Petry-ügy: a német külügyminisztérium nem érti a magyar kormányt

A miniszterelnök a klubja által vallott értékeknek ellentmondóan nyilatkozó és emiatt elbocsátott kapusedző ügyéből azt a következtetést vonta le, hogy a liberális politika elnyomó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán Viktor szerint mindenki Petry Zsolttal van

A miniszterelnök a klubja által vallott értékeknek ellentmondóan nyilatkozó és emiatt elbocsátott kapusedző ügyéből azt a következtetést vonta le, hogy a liberális politika elnyomó.