szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elsőfokú ítélet értelmében helyreigazítást kell közölnie az oldalnak.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú – április 26-án kihirdetett – ítéletében helyreigazításra kötelezte az Origót is a Political Capital igazgatója elleni lejáratókampány miatt – közölte a politikai kutató, elemző és tanácsadó intézet a Facebookon.

„Az Origo félremagyarázta és valótlanságokat állított Krekó Péter egy Politicónak adott elemzői nyilatkozatáról” – írták, hozzátéve, hogy az ítélet értelmében az internetes oldalnak közölnie kell a helyreigazítást az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül.

A közlemény szerint Krekó korábban a Magyar Nemzettel szemben is nyert, s a dezinformációs kampány miatt további jogi eljárások is folyamatban vannak.

Krekó Péter január elején közölte, hogy beperli azokat az újságokat, amelyek szerint az oltásokba vetett bizalom aláásására buzdított. Ezzel több kormányközeli médium is megvádolta azután, hogy a Politico című lapnak nyilatkozott a magyarországi oltási rendszerről és az oltási hajlandóságról. A Politico azután, hogy támadás indult az elemző ellen, maga is jelezte: a magyarországi kormánybarát média szándékosan félreértette, amit a Political Capital ügyvezető igazgatója nekik nyilatkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Hogyan épült le a jogállamiság az elmúlt 11 évben? Maradt-e még szabad, elfoglalható terület? Mi az igazsága a kormánynak abban, hogy alaptalanul vádolja a külföld? Ezekről beszélgettünk Krekó Péterrel, a Political Capital ügyvezető igazgatójával a hvg.hu közéleti podcastjában, a Fülkében.

Németh András hvg360

Krekó Péter: "Mostantól is azt fogom mondani, amit gondolok"

A tömegparanoiával és összeesküvés-elméletekkel foglalkozó politológus nem hátrál meg, de nem tudja nem komolyan venni az ellene kormányzati hátszéllel zajló lejárató kampányt, miután halálos fenyegetéseket is kapott. Portré-interjú Krekó Péterrel.