szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzéki politikus egy rendőrségi ügy állásáról kérdezte a belügyminisztert.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Eljárást indított a rendőrség azután, hogy a ZTE–Budafok magyar bajnoki futballmeccs közvetítésébe a köztévé sportcsatornáján belehallatszott egy, a közvetítőkocsiban elhangzott üzenet: a kamera nem mutatja a lelátó tetejét, mert ott szurkolók vannak. A stáb nem akarta lebuktatni a szurkolókat, akik az akkor még érvényben lévő tiltás ellenére nem lehettek volna jelen a helyszínen.

Az ügy állásáról a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes tett fel írásbeli kérdést a belügyminiszternek. Pintér Sándor két, nem túl informatív mondatba sűrítette a válaszát:

Tájékoztatom, hogy a magyar rendőrség mindenkivel szemben föllép, aki megsérti a törvényt. A hatóság minden lehetséges és szükséges eljárási cselekményt elvégez.”

Az április 20-i meccs közvetítésén elhangzottakról a 444.hu számolt be, a Vadai kérdésére adott választ is ők szúrták ki. Beszámolójuk szerint akkor ezt a mondatot lehetett hallani: „A jobb oldalon fölül szurkolnak szurkolók, őket direkt nem mutatom, mert gyülekezési tilalom van még, hogy ne büntessenek érte őket, kösz.” A Népszava ennek nyomán megkereste a ZTE-t, amely azt válaszolta, hogy a meccsen a stadionban voltak szurkolók, de akadtak, akik a kerítésen kívülről buzdították a csapatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!