Tetszett a cikk?

Az ekhótól hangos a média, azonban a vállalkozások többsége kivár. Az első félévben nem várható átállás a színlelt munkaszerződés problémájával érintett társaságoknál - írja a Napi Gazdaság.

Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke szerint van olyan cég, amelyik az ekhoval kapcsolatos végrehajtási rendeletre vár – holott egy adózási formához nem adnak ki ilyet. A színházakban pedig csak jövő évadra, azaz májustól-júniusig gondolhatnák újra a foglalkoztatást.

 A lap szerint egyelőre a médiában sem várható változás, ugyanis a vállalkozások nagyrésze nem foglalkozik színlelt szerződései legalizálásával. A szakértő szerint nyárig várhatóan nem vezetik be ezt az adózási formát  egyetlen érintett szektorban sem. A színlelt szerződések kiküszöbölésére szolgáló adómentes jutattásokat is kevesen vezetnek be, sokan kockáztatnak inkább, dacára a beígért magasabb büntetéseknek. A legfőbb érvük, hogy az alkalmazotti jogviszony kialakítása, tömeges bér-, illetve létszámcsökkenést okozna.

Zara szerint akkor lenne népszerűbb az ekho a vállalkozások körében, ha valamennyi érintett csoportra kiterjesztették volna, de nem vonatkozna a törvény hatályba lépésekor érvényes munkaviszonyokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Adóváltozások 2006-ban

Tételesen ismerteti a jövő év elején életbe lépő adó-, és társadalombiztosítási változásokat, és hasznos tanácsokat is ad az adózóknak az Ernst & Young könyvvizsgáló cég legfrisebb elemzése.

MTI Itthon

Parlament előtt az ekho és a luxusadó

Az ötéves adóreform-programmal a kormány célja a méltányosabb közteherviselés, a gazdaság kifehéredése, javuló versenyképesség és bővülő foglalkoztatás – közölte a pénzügyminiszter parlamenti expozéjában, az adótörvény-javaslatok általános vitájának kezdetén.

MTI Gazdaság

Ekho: mikor jár a szabadság és a nyugdíj?

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) nem munkaviszonyt, vagy vállalkozói viszonyt, hanem adózási formát jelent - hangsúlyozta az ezzel kapcsolatos félreértések tisztázása érdekében Lucz Zoltánné, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője.

Hogy kerül Friderikusz Sándor a Baby Shark videójába?

Hogy kerül Friderikusz Sándor a Baby Shark videójába?

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Az egyik legjobb alap a luxustuninghoz a Mercedes S 63 AMG Coupe

Kiszivárgott: luxus-fitneszkarkötővel rukkol ki a Fitbit

Kiszivárgott: luxus-fitneszkarkötővel rukkol ki a Fitbit