szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Korrespondent.

A Korrespondent.net internetes hírportál információi szerint a Gazprom keddi igazgatói tanácsán született az döntés arról, hogy március elején ismét leállhat a gázszállítás, ha az ukránok nem fizetnek. A Naftogaznál közben bíznak benne, hogy időben sikerül megszerezniük a szükséges több mint 400 millió dollárt, ez azonban nem biztos, hogy könnyen menni fog. Az Ukrán Nemzeti Banknál tegnap kijelentették, hogy pénteken tervezik megvásárolni a Gazprommal történő elszámoláshoz szükséges valutát. Szakértők szerint azonban a Naftogaz ezúttal is kénytelen lesz kölcsönért folyamodni az állami bankokhoz.

Lapértesülések szerint a Naftogaz-Ukraina már az előző héten értesítette a Gazpromot az esetleges késedelmekről és az elszámolási problémákról. A Gazpromnál ezt az információt nem erősítették meg.

További részletek a Kárpátinfo cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években