szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A korábban jelzettől messze elmaradhat a Xerox profitja – figyelmeztetett a világ legnagyobb...

A korábban jelzettől messze elmaradhat a Xerox profitja – figyelmeztetett a világ legnagyobb nyomatató-gyártójának számító cég pénteken. A vállalat azzal indokolta az eredményvárakozás lefelé módosítását, hogy a vártnál is nagyobb volt a kereslet visszaesése a társaság termékei iránt 2009 első két hónapjában, amikor is a forgalom 18 százalékkal zuhant az egy esztendővel korábbihoz képest.

A társaság vezetése néhány hónappal ezelőtt még azt mondta, hogy az első negyedévben 16 és 20 cent között alakulhat az egy részvényre jutó nyereség, s ebbe a sávba – 17 centre – várták a profitot a Reuters elemzői is. Nos a mostani korrekció már ennek az eredménynek mindössze a töredékéről szól: most arra számítanak a Xeroxnál, hogy 4-5 cent lesz papíronként a cég nyeresége a január és március közötti időszakban.

Ahogy ez lenni szokott a vállalat a profit-warninggal egy időben költségcsökkentő terveiről is beszámolt. A társaság már korábban jelezte, hogy negyedmilliárd dollárral fogná vissza kiadásait 2009-ben, ezt a számot azonban most újabb 50 millióval megtoldották. Arról, hogy a többlet megtakarítás honnan jön létre egyelőre nem beszéltek, de annyit tudni, hogy a tervezett átszervezés keretében 3000 munkahelyet szüntetnek meg a vállalatnál még az idén.

Költégcsökkentés ide vagy oda, a befektetők nem fogadták éppen lelkesen a Xerox mai bejelentéseit. A társaság részvényei az év eleje óta 33 százalékot vesztettek értékükből, ma pedig ismét több éves mélypontra zuhantak, miután a rossz hírek hatására 10 százalékos mínuszban kezdték meg pénteki kereskedést. 

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges járványkísérletben vesz részt a Bécsi Fiúkórus

Különleges járványkísérletben vesz részt a Bécsi Fiúkórus

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden