szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Folytatják aktív terjeszkedésüket az olajipari cégek Romániában.

Folytatják aktív terjeszkedésüket az olajipari cégek Romániában. Annak ellenére, hogy az év első három hónapjában ötödével esett az üzemanyag-forgalom, a piacon tevékenykedő láncok tovább bővítették helyi kiskereskedelmi hálózatukat – írja a Ziraul Financiar helyi gazdasági napilap. Január és március között összesen 20 új töltőállomást nyitottak keleti szomszédunknál. A beruházásokra – amelyekkel egyébként 200 új munkahelyet teremtettek - mintegy 14 millió dollárt költöttek a vállalatok.

A Mol is bővít

Bővítette hálózatát a piac negyedik legnagyobb szereplőjének számító Mol is. A magyar társaság – amely tavaly 600 millió eurós forgalmával 10 százalékot hasított ki magának a piacból – három új egységet nyitott az első negyedévben. A vállalat tájékoztatása szerint a terjeszkedésre 4,5 millió eurót költöttek, s 40 új munkahelyet teremtettek. Tavaly január és március között csak egy új töltőállomást avattak.

A Mol ezzel gyorsabban terjeszkedik, mint legnagyobb versenytársai. A helyi Petrom ugyanis az első negyedévben nem nyitott új egységet – igaz május végén kettőt is átadtak – míg az osztrák OMV mindösszesen 4 kutat tervez átadni az idén (erre egyébként 5,2 millió eurót költenének). A piac második legnagyobb szereplőjének számító román Rompetrol ugyanakkor szintén komoly bővítést helyezett kilátásba: ők kétszer annyit költenek új egységekre 2009-ben, mint osztrák versenytársuk.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

9 000 000 mAh-s akkut árulnak az eBayen, nem nagy meglepetés, mi jön helyette

A WHO erős ajánlást tett Trump koronavírus-megelőzésre szedett gyógyszere ellen

A WHO erős ajánlást tett Trump koronavírus-megelőzésre szedett gyógyszere ellen

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával