szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Bloomberg elemzői jóval kisebb, 393,1 millió eurós profitra számítottak.

A Bloomberg elemzői jóval kisebb, 393,1 millió eurós profitra számítottak. Az árbevétel – döntően a műanyag-divízió 30 százalékos forgalomcsökkenése miatt – éves összevetésben 5,9 százalékkal, 8 milliárd euróra csökkent. Az egészségügyi termékeket gyártó részleg árbevétele 8,3 százalékkal, 4,05 milliárd euróra emelkedett.

A társaság az idei évre korábban kiadott, 32 milliárd eurós árbevétel-prognózist 31-32 milliárd euróra módosította, és megerősítette: legfeljebb öt százalékos adózotteredmény-csökkenésre számít 2009-ben.

A befektetők üdvözölték a számokat: a Bayer részvényárfolyama a frankfurti tőzsdén közel négy százalékot erősödött a szerdai kereskedés első órájában.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!