szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Bloomberg által megkérdezett elemzők valamivel nagyobb, 971,5 millió eurós...

A Bloomberg által megkérdezett elemzők valamivel nagyobb, 971,5 millió eurós veszteségre számítottak; egy évvel korábban a legalsó sorban 733 millió eurós profit szerepelt.

Az árbevétel éves összevetésben 22 százalékkal, 23,5 milliárd euróra csökkent a január-júniusi időszakban.

Az első féléves üzemi veszteség – egyszeri tételek nélkül – 826 millió euróra rúgott; a társaság prognózisa szerint a teljes 2009-es évben 1-2 milliárd eurós üzemi veszteség várható.

A tavalyi Peugeot-értékesítés kétharmadát adó európai autópiac az idén a társaság előrejelzése szerint 12 százalékkal zsugorodik. Philippe Varin vezérigazgató az európai piactól való függés csökkentését is célul tűzte ki – ennek némileg ellentmond a társaság keddi bejelentése, amely szerint a Peugeot Citroen mégsem építi fel harmadik kínai gyárát

A befektetőknek mindezek ellenére tetszettek az eredmények. A CAC-40 kosár cégei közül a Peugeot Citroen kezdte legjobban a szerdai kereskedést: a kurzus 6,2 százalékkal emelkedett. Az árfolyam az év eleje óta közel 60 százalékos erősödést könyvelt el.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Orbán: Akár már a jövő hét közepén kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat