szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt közel hat év legalacsonyabb negyedéves eredményéről számolt...

Az elmúlt közel hat év legalacsonyabb negyedéves eredményéről számolt be az árbevétel alapján a világ második legnagyobb cégének számító Exxon Mobil. A hazánkban korábban az Esso kutakat üzemeltető olajipari óriás második negyedéves nyeresége 3,95 milliárd dollár volt, ez 66 százalékkal maradt el az egy esztendővel korábbitól, s nagyjából hatodával kevesebb a Bloomberg elemzői konszenzusánál is. Az Exxon legutóbb 2003 harmadik negyedévébe számolt be ennél alacsonyabb eredményről, akkor 3,65 milliárd volt a nyereség.

A vállalat olaj és gázkitermelése 3,3 százalékkal esett, az olajár mélyrepülése következtében azonban a bevétel 46 százalékkal maradt el az egy esztendővel korábbitól, mindössze 74,5 milliárd dollárt volt, igaz még ez is több az elemzői várakozásoknál: a Thomson Reuters szakértői 72 milliárd alatti forgalmat vártak.

A vállalatnak lényegében az összes üzletága gyengébben teljesített, mint egy esztendővel korábban. A gáz és olajkitermeléssel foglalkozó divízió eredménye 62 százalékkal süllyedt, míg a petrolkémiai üzletág profitja 47 százalékkal maradt el a 2008 hasonló időszakában realizálttól az árrések szűkülése, és a volumen csökkenése miatt.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szegénység drámai terjedése várható a Covid–19-járvány miatt

A szegénység drámai terjedése várható a Covid–19-járvány miatt

Szemben hajtott egy autós a forgalommal – de most egy versenypályán

Szemben hajtott egy autós a forgalommal – de most egy versenypályán

"Ez több mint digitális szakadék, ez már inkább digitális kanyon"

"Ez több mint digitális szakadék, ez már inkább digitális kanyon"