szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Bloomberg által megkérdezett elemzők 2,39 milliárd eurós mínuszra...

A Bloomberg által megkérdezett elemzők 2,39 milliárd eurós mínuszra számítottak; 2008 első félévét az autógyártó 1,58 milliárd eurós profittal zárta.

A Renault az első félévben 11 százalékkal kevesebb autót adott el, mint egy évvel korábban. Az ágazat számára némi reményre adhat okot, hogy a számos európai országban bevezetett „roncsprémiumnak” köszönhetően júniusban 14 mínuszos hónap után – éves szinten – újra bővült a piac.

A Renault 44 százalékos tulajdonában lévő Nissan sem segített az eredményen: a harmadik legnagyobb japán autógyártó az április-júniusi időszakot – csakúgy, mint a két megelőző negyedévet – veszteséggel zárta.

A Renault több költségcsökkentő intézkedéssel igyekszik kilábalni a piros tartományból: a bérek csökkentése mellett három új modell fejlesztését is leállította.

A Renault részvényárfolyama, amelyet szerdán a 11 százalékkal erősödő Peugeot Citroen 5,7 százalékkal húzott fel, csütörtökön kora délután 2,9 százalékos mínuszban állt, amivel a CAC-40 legrosszabbul teljesítő papírjának címét érdemelte ki.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Ugyanaz a processzor dolgozik a NASA marsi helikopterében, mint a régi androidos mobilokban

Ugyanaz a processzor dolgozik a NASA marsi helikopterében, mint a régi androidos mobilokban

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat