szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A PannErgy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján bejelentette, hogy a PannErgy Nyrt.

A PannErgy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján bejelentette, hogy a PannErgy Nyrt. 90 százalékos és a Miskolci Önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Hõszolgáltató Kft. 10 százalékos részesedésével bejegyezték  a Miskolci Geotermia Zrt-t. A projekttársaság célja a Miskolc térségében található geotermikus energia hasznosítása.

A társaság a szükséges környezetvédelmi és vízjogi engedélyek beszerzését követően fogja megkezdeni a geotermikus kút/ kutak fúrását az ország harmadik legnépesebb városának környékén. Az előzetes vizsgálatok alapján a geotermikus energiabázis mintegy 2000-2500 m mélységben helyezkedik el 105-130°C-os várható talphőmérséklettel. A Miskolci Geotermia Zrt. szempontjából releváns hőpiac Miskolcon mintegy 170 MW kapacitást érhet el.

A PannErgy ebben a projektben is KEOP 4.2.0 pályázaton kíván támogatási forrást bevonni, és helyi kivitelezésben kívánja megépíteni a szükséges infrastruktúrát. A Miskolc közelében elhelyezkedő hévíztározó mérete országos léptékben is jelentős, de a fejlesztést lépésről lépésre kell megvalósítani a tározók összeköttetése miatt – jelezte a vállalat.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
AstraZenecával oltják pénteken Angela Merkelt

AstraZenecával oltják pénteken Angela Merkelt

Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit

Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit

Óriásit zuhant a magyar építőipar teljesítménye

Óriásit zuhant a magyar építőipar teljesítménye