szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A gyógyszergyártó nem konszolidált árbevétele 17 százalékkal...

A gyógyszergyártó nem konszolidált árbevétele 17 százalékkal 26,9 milliárd forintra emelkedett az üzleti év harmadik negyedévében, miközben az üzemi eredmény 81 százalékkal 3,7 milliárdra ugrott. A pénzügyi soron elkönyvelt masszív hiány miatt ugyanakkor csökkent az adózott nyereség: az 1,96 milliárd forint közel nyolcadával marad el az egy évvel korábbitól. Az elemzők előzetesen 3,5 milliárd körüli üzemi profitot, s 1,97 milliárd körüli adózott nyereséget vártak.

Piacok és a kilenc hónap

Ha a teljes kilenc hónapot nézzük, akkor masszív növekedést láthatunk a nettó eredmény soron is. A konszolidált árbevétel az üzleti év első kilenc hónapjában – főleg a részben a gyenge forint miatt megugró exportnak köszönhetően – 7 százalékkal 89,2 milliárd forintra emelkedett. Az üzemi eredmény közel háromnegyedével haladta meg a tavalyit, s 13,1 milliárd forintra rúgott, míg az adózott profit 61 százalékkal volt több a 2007 október-2008 június közötti időszakban realizáltnál, s így megközelítette a 14,3 milliárdot.

A főbb piacok közül jól ment az Egisnek Oroszországban, Lengyelországban és az egyéb FÁK államokban: ezekben az országokban a dollárban is kétszámjegyű növekedést értek el. Komoly visszaesés volt ugyanakkor – több esetben a helyi devizák gyengülése miatt – Csehországban (-16 százalék), Romániában (-25 százalék), és Ukrajnában (-31 százalék). A hazai forgalom a harmadik negyedévben 3, az üzleti évből eddig eltelt kilenc hónapban 2 százalékkal bővült.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki

Meghalt Helen McCrory, a Harry Potterből is ismert színésznő

Meghalt Helen McCrory, a Harry Potterből is ismert színésznő

Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot

Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot