szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szlovákiai magyar Digi TV - előfizetők televíziós csomagjából eltűnt az RTL Klub...

A szlovákiai magyar Digi TV - előfizetők televíziós csomagjából eltűnt az RTL Klub, a Cool TV és a Film+. A nézők háborognak, a Digi TV egy sajtóközleménnyel próbált pontot tenni az ügy végére – írja a bumm.sk.

Miért tűnt el az RTL Klub

A vállalat közleményében jelentette be, hogy júliusban lejárt a szerződésük a magyar nyelven sugárzó RTL Klub, valamint a magyar RTL-ben is tulajdonos Rákosi Tamás érdekeltségébe tartozó a Cool TV és a Film+ adókkal, ezért kerültek ki az említett csatornák a kínálatból. Az adók terjesztőjével már tárgyal a Digi TV a szerződés megújításáról. A szolgáltatónál felhívták ugyanakkor a figyelmet, hogy a TV Paprika még mindig a társaság kínálatában van, csak más frekvencián fogható.

Néhány hete az Új Szó arról írt: lehetséges, hogy a vállalat nem tudott megegyezni a magyarországi csatornákkal, nem fizette ki nekik a jogdíjat, ezért a csatornák tiltották meg, hogy a Digi TV sugározza műsorukat. Korábban az is felmerült, hogy a szlovákiai magyaroknak a magyar labdarúgó bajnokság miatt kellett lemondania a Barátok Köztről, ugyanis a Digi TV és az RTL Klub közti viszony a hazai NB I közvetítési jogairól szóló vita során durvult el. 

Nem történt szerződésszegés

A kábelszolgáltató szerint nem minősül az ügyféllel aláírt szerződés megszegésének, ha az eredetileg megrendelt programcsomagból kivesznek néhány műsort, sőt ezeket helyettesíteniük sem kell más adásokkal. A Digi TV a sajtóközleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy 2006-ban 33 adóról 57-re emelte a csatornák számát, miközben nem változtatott árain.

A társaság jelezte: sajnálják, hogy a szituációt a felhasználók egy része összeköti a szlovák nyelvtörvénnyel, mondván, hogy a Digi TV „megritkítja“ a magyar nyelvű programokat. Ha az érintettek ismernék társaságunk nemzetiségi összetételét, valószínűleg elvetnék ezt a következtetést – áll sajtóközleményében.

Százezreket érint

A nagy sajtóvisszhangot kapó Digi TV-ügy egyébként több százezer embert érint. A szolgáltatónak bő 200 ezer ügyfele van északi szomszédunknál.

A szlovákiai magyar körében az RTL Klub a második legnépszerűbb csatorna. A legtöbben a helyi Markíza nézik (36,3 százalék), míg a második, harmadik helyen a két magyar kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2 végzett 28,8, és a 22,3 százalékos nézettségek.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rózsaszín kesztyűvel kínáltak álmegoldást a nők menstruációs gondjaira – nem tették zsebre, amit kaptak érte

Rózsaszín kesztyűvel kínáltak álmegoldást a nők menstruációs gondjaira – nem tették zsebre, amit kaptak érte

Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját

Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei