szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az értékesítés árbevétele 2009 első félévben 8.

Az értékesítés árbevétele 2009 első félévben 8.402 millió forintot ért el, 27%-kal haladva meg a 2008 első félévit.  A növekedésben a magyarországi leányvállalatok növekvő bevétele volt meghatározó, ami 2009 első félévben mintegy 31%-kal haladta meg az előző év hasonló időszakának értékét. Az árbevételen belül a szolgáltatástartalom magas értéket, 73%-ot ért el.

A Csoport konszolidáltan 205 millió forint üzemi eredményt ért el 2009 első hat hónapjában, ami több mint 600 millió forintos javulás az előző évi eredményhez képest. 

A pénzügyi műveletek nettó vesztesége 17 millió forint volt, melyben a lezárt és nyitott saját részvény határidős ügyletéből eredő 113 millió forint nyereség, a devizás határidős ügyletek veszteségei, illetve az EURO-ban és USD–ben szerződött beszerzések és teljesítések értékelési különbözetei tükröződnek.

A Csoport konszolidáltan 40 millió forint adózott eredménnyel zárta az első félévet, amelyhez legjelentősebben, 52 millió forint pozitív eredménnyel az Infinity a.s járult hozzá. 

A Csoport működéséből származó nettó cash-flow 2009. első félévben 378 millió forint volt. A működés eredményességét jelzi, hogy az elsődleges tevékenységből az időszak eredményében 310 millió forint folyt be.

Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója elmondta: „A második negyedévben érezhetőbbé vált a gazdasági válság hatása: a pályázati lehetőségek szűkültek, élesedett az egy-egy projekt elnyeréséért a verseny, illetve projekteket állítottak le, halasztottak el. A nehéz piaci körülmények ellenére üzleti eredményünk 616 millió forinttal emelkedett az első félévben az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Figyelembe véve, hogy a második negyedév általában a gyengébben teljesítő időszakok közé tartozik, úgy vélem, ez igen kedvező eredménynek számít. Csehországi leányvállalatunk ebben az időszakban is számottevően hozzájárult a Csoport eredményéhez."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben