szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Csődvédelmet kért Romániában a Spar.

Csődvédelmet kért Romániában a Spar. Erről az aradi cégbíróság tájékoztatta a Ziarul Financiar helyi gazdasági és üzleti napilapot, amely szerint a cég két fő részvényese, Ioan Cuc és Floare Cuc a törvényi lehetőségeket kihasználva próbálja megmenteni az anyagi nehézségekkel küzdő csoportot.

A kiskereskedelmi lánc keleti szomszédunknál franchise rendszerben működik. A két tulajdonos – akik mellesleg az Astral Impex élelmiszerlogisztikai vállalkozást is irányítják - még 2006-ban nyitotta meg első romániai SPAR szupermarketet a márka holland tulajdonosával kötött licence-szerződés alapján. Azóta a társaság agresszívan terjeszkedett, s alig három év alatt 20 egységet nyitott országszerte, amivel a harmadik legnagyobb kiskereskedelmi lánccá nőtte ki magát. A vállalat forgalma tavaly meghaladta a 44 millió eurót. A mostani jogi lépés ugyanakkor nem az első baljós jel volt: a cég néhány hónappal ezelőtt bezárta legnagyobb, marosvásárhelyi egységét.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Chrome böngészőt használ? Frissítse most, biztonságosabb lett a használata

Chrome böngészőt használ? Frissítse most, biztonságosabb lett a használata