szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az egy esztendővel korábbinál 8,2 százalékkal alacsonyabb, 9,7 milliárd forintos – első kilenc hónapos - árbevételről...

Az egy esztendővel korábbinál 8,2 százalékkal alacsonyabb, 9,7 milliárd forintos – első kilenc hónapos - árbevételről számolt be csütörtökön tőzsdezárás után az Állami Nyomda. A cég vezetése a válsággal indokolta a visszaesést, s a társaságnál kiemelték, hogy ágazati összehasonlításban jól teljesített az ÁNY, amely versenytársai többségével szemben ügyfélkörét is tudta növelni az idén. Zsámboki Gábor, a vállalat vezérigazgatója elmondta: jelen gazdasági környezetben sikernek értékelik, hogy az árbevételt ilyen magas szinten tudták tartani. Hozzátette: bár az ügyfelek némileg visszafogták megrendeléseiket, ugyanakkor az olyan innovatív megoldásokon, mint a nanotechnológián és biometrián alapuló fejlesztések erős pozíciót biztosíthatnak a vállalatnak a jövőben.

A társaság üzemi és adózott eredménye ugyanakkor az árbevételt meghaladó mértékben esett. Az üzemi szinten elért nyereség 884,2 millió forintot tett ki, amely 16 százalékkal marad el a 2008 hasonló időszakában mérttől, míg a nettó profit 17,5 százalékkal 738,0 millió forintra esett.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa