szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Csökkenő árbevételről, a nettó profit soron azonban 14 százalékos javulásról adott számot hétfő esti gyorsjelentésében...

Csökkenő árbevételről, a nettó profit soron azonban 14 százalékos javulásról adott számot hétfő esti gyorsjelentésében a Hewlett-Packard. A társaság 2,4 milliárd dolláros profitot könyvelt el – részvényenként 99 cent -, míg egy évvel korábban még 2,1 milliárd dollár volt a nyereség.

Az árbevétel 30,8 milliárd dollárt ért el, szemben a bázisidőszakban mért 33,5 milliárddal. Elemzők 30,4 milliárd dolláros bevétel mellett 1,13 dolláros részvényenkénti profittal számoltak.

A folyó negyedévben a társaság 29,6-29,9 milliárdos bevételre és 90-92 centes nyereségre számít. A HP vezérigazgatója, Mark Hurd elemzőknek megerősítette, hogy bár a gazdasági környezet bőven tartogat még kihívásokat, a javulás jelei már világosan látszanak.

A részvény árfolyama a rendes kereskedésben 2 százalékkal 51,02 dollárra emelkedett, majd a zárás utáni szakaszban csupán kisebb elmozdulást produkált.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!