szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Bemutatta Baja városának a közösségi közlekedésben január elsejétől közlekedő első autóbuszát az Orangeways.

Bemutatta Baja városának a közösségi közlekedésben január elsejétől közlekedő első autóbuszát az Orangeways. Ezzel egy időben a felek aláírták a város közösségi közlekedésének üzemeltetéshez szükséges közszolgáltatói szerződést is. A szolgáltatáshoz szükséges 10 darab saját buszt az év végéig folyamatosan szállítja le a társaság a Duna-parti városba, ahol terveik szerint ma még jórészt ellátatlan városrészeket is bevonnak a település közösségi közlekedési életébe, emellett éjszakai járatok indítását is tervezik.

Az Orangeways által biztosított járműpark egységes márkájú, DAF típusú, Berkhof városi felépítménnyel szerelt alacsonypadlós autóbuszokból áll össze. A flottát az Orangeways saját költségén szerzi be és üzemelteti. Az üzemeltetés biztonsága érdekében két autóbuszt az Orangeways tartalékként biztosít, egyikük különjáratként helyközi utazásra is alkalmas lesz.

Javulhat a szolgáltatás

A társaság által ígért átalakításoktól azt várják, hogy a lakosság szélesebb rétegét, újabb városrészeket sikerül bekapcsolni jövőre a közösségi közlekedésbe – mondta Dr. Révfy Zoltán, Baja polgármestere, majd hozzátette: remélik, hogy a közlekedési szolgáltatás komoly mértékben javulni fog.

Az Orangeways bajai közlekedési koncepciója a menetjegyek értékesítési hálózatának jelentős szélesítését, új jegy-és bérletfajták bevezetését, új járatok bevezetését és a meglévő útvonalak újragondolását, valamint a menetrend optimalizálását is tartalmazza. A koncepció megvalósítása nyomán a jelenlegi árszínvonal szinten tartása mellett új jegy- és bérletfajtákat, illetve a kismamák és kisgyermekes anyák ingyenes utazási kedvezményét is bevezeti a társaság, amely az új járatok és menetrendek bevezetése előtt széleskörű lakossági felmérést és az önkormányzat szakértőinek bevonását is tervezi.

A bajai közösségi közlekedés területén kiírt tenderen az Orangeways mellett a Bács Volán, illetve a VT-Transman indult. A jelenlegi pályázatot egy éves időszakra írta ki az önkormányzat, amely a tapasztalatok alapján ezt követően várhatóan tízéves időszakra versenyezteti majd meg a szolgáltatókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

Magyar kutatók vizsgálták, hogyan viselkedhettek a dinoszauruszok, és érdekes eredményre jutottak

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje

Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje