szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásoktól elmaradó első negyedéves gyorsjelentést tett közzé pénteken a világ legnagyobb vezetéknélküli-hálózat...

A várakozásoktól elmaradó első negyedéves gyorsjelentést tett közzé pénteken a világ legnagyobb vezetéknélküli-hálózat gyártója, a svéd Ericsson.

Átszervezési költségek

A társaság 1,26 milliárd koronás (174 millió dolláros) adózott nyereségről számolt be, ami 27 százalékos visszaesést jelent 2009 hasonló időszakához képest. Elemzők arra számítottak, hogy a profit 300 millió koronával haladja majd meg a tavalyi 1,72 milliárdot.  Alacsonyabb lett a konszenzusnál a cég árbevétele is: a 45,1 milliárd koronás forgalom 9 százalékos visszaesést jelent, szakértők ennél 3 milliárddal magasabb bevételt jósoltak.

A nyereség visszaesésében komoly szerepet játszottak a különböző átszervezési költségek. A svéd cég vezérigazgatója Hans Vestberg januárban jelentette be, hogy 5000 embert bocsátanak el, s a leépítéshez köthető kiadások az első negyedévben elérték a 2,2 milliárd koronát. A cég első embere most jelezte: bár a piaci környezet lassan javul, az Ericsson vevőire továbbra is az óvatosság jellemző. A társaság vezetése továbbra sem adott előrejelzést a teljes esztendőre, azt azonban jelezték, hogy a piaci átlagot meghaladó mértékben szeretnének bővülni.

Szárnyaló árfolyam

A vártnál sokkal gyengébb első negyedéves számok ellenére az Ericsson kurzusa 8,3 százalékkal emelkedett a stockholmi kereskedésben. A részvény utoljára 2009 január 21-én erősödött ennél nagyobb mértékben, s 2007 óta nem áll olyan magas szinten mint most. A megugrást az magyarázza, hogy az alacsony nyereség, és a visszaeső forgalom ellenére befektetők szerint optimizmusra adhat okot, hogy a társaság jelentősen megerősítette pozícióit Észak-Amerikában, ahol lényegében megduplázódott a vállalt forgalma.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"

Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez