szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A német vegy- és gyógyszeripari óriás 693 millió eurós adózott eredményről számolt be csütörtökön, ami 63 százalékkal...

A német vegy- és gyógyszeripari óriás 693 millió eurós adózott eredményről számolt be csütörtökön, ami 63 százalékkal magasabb az előző esztendő hasonló időszakában realizáltnál, elmarad viszont a 750 milliós konszenzustól. A társaság árbevétele 5,3 százalékkal 8,32 milliárd euróra gyarapodott.

A forgalom növekedése jórészt a műanyag üzletág jó teljesítményének köszönhető: a divízió – elsősorban az ázsiai kereslet megugrásának köszönhetően – 36 százalékkal 2,22 milliárdra növelte értékesítését. Az egészségügyi divízió forgalma 0,7 százalékkal emelkedett, a harmadik, úgynevezett CropScience egység azonban csökkenő árbevételről számolt be.

A gyorsjelentéssel egy időben a Bayer vezetése közleményben jelezte, hogy a cég egész éves nyeresége meghaladhatja a korábban prognosztizált értéket. Miközben a legutóbbi előrejelzés során 7 milliárdot közelítő EBITDA-t vártak, most már 7 milliárd fölötti kamat és adófizetés, tőketörlesztés, illetve amortizáció előtti működési eredményt jósolnak, az egy részvényre jutó profit pedig a korábban jelzett 10 százalék helyett 15 százalékkal emelkedhet.

A piac összességében negatívan értékelte a híreket: a Bayer papírja enyhén, 0,7 százalékkal estek a frankfurti kereskedésben.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás

Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

Global Times: Fagyasztott élelmiszerekkel is terjedhet a koronavírus

Novemberben kezdődhet a tömeges oltás Moszkvában

Novemberben kezdődhet a tömeges oltás Moszkvában