szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A harmadik legnagyobb európai olajtársaság 9 százalékos első negyedéves nyereségnövekedésről adott számot pénteken...

A harmadik legnagyobb európai olajtársaság 9 százalékos első negyedéves nyereségnövekedésről adott számot pénteken publikált gyorsjelentésében, továbbá bejelentette, hogy a kitermelés emelkedésére számít idén a nigériai és az angolai beruházásoknak köszönhetően.

Az egyszeri tételektől megtisztított profit 2,3 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábban jelentett 2,1 milliárdról. A Bloomberg által megkérdezett elemzők megközelítőleg erre az eredményre számítottak.

Az nyereség nem kirobbanó, a kitermelési adatok azonban optimizmusra adnak okot – hangasúlyozta Irene Himona, a BNP Paribas olajpiaci szakembere. A kitermelés növekedése azért is örömteli, mert az olajár már 85 dollár közelében jár, ami az év eleji szinthez képest több mint 15 százalékos drágulásnak felel meg.

Az összességében vártnak megfelelő gyorsjelentésre a befektetők eladással reagáltak, a Total árfolyam pénteken kora délután közel 3 százalékos mínuszt mutatott.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emelkedhet a húsok ára

Emelkedhet a húsok ára

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

A Debreceni Egyetem rektora szerint a modellváltás ellenzői az MSZMP és az MSZP tagjai

Lélegeztetőgépre került egy fideszes parlamenti képviselő

Lélegeztetőgépre került egy fideszes parlamenti képviselő