szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ítélőtábla nem fogad be papírnyomtatványt - ezzel a címmel ír a Napi Gazdaság arról, hogy a papíralapú ügyintézés újabb eleme tűnt el.

Április elsejétől ugyanis a cégbejegyzési ügyekben a jogorvoslati eljárás is elektronikus lett. Az új szabályok szerint a cégbíróságok és az ítélőtábla közötti ügyintézés is elektronikus lett.

A fellebbezéseknél változott most a helyzet: bár a fellebbezéseket továbbra is a cégbíróságokra kell beadni, és ezek továbbítják a kérelmet az ítélőtáblára, a kérelmeket ezentúl csak elektronikusan fogadják be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Gombamód szaporodó cégek: az állam takarít utánuk

A Pest Megyei Cégbíróságon öt év alatt háromszorosára nőtt a törvényességi felügyeleti eljárások száma. Az idén szeptember 30-ig kis híján 3300 esetben tette meg a bíróság az előírt intézkedéseket a „problémás” társaságok törvényes működésének helyreállításáért.

hvg.hu Vállalkozás

Mi lesz a Magyar Telekom osztalékával?

Az idén május 13-án a bíróság hatályon kívül helyezte a Magyar Telekom 2007-es közgyűlési határozatait - köztük az osztalékfizetésről szólót is, és az ítélet 2009. július 7-én jogerőre emelkedett. A Magyar Telekom érvelése dacára a kifizetett osztalék egyelőre jogtalannak minősül. Más lesz a helyzet, ha a Telekom érvényes közgyűlést tart.

hvg.hu Itthon

Januártól könnyített fizetés a cégbíróságokon

Januártól cégalapításkor elég lesz az ügyvéd nyilatkozata arról, hogy befizette az eljárási illetéket és a közzétételi költségtérítést, nem kell megvárni a kincstár visszajelzését, így jóval gyorsabb lesz a cégalapítás - az ezt tartalmazó igazságügyi és rendészeti miniszteri rendelet tervezete a minisztérium honlapján jelent meg.

hvg.hu Vállalkozás

Soha nem látott csődrekord a magyar piacon

Soha annyi céget nem számoltak még fel egy hónap alatt, mint a múlt hónapban – derül ki az Opten legfrissebb jelentéséből. A sok új eljárás megindításában közrejátszhatott az is, hogy a cégbíróságok feldolgozták az augusztusi ügyhátralékot, de a múlt havi 1914 felszámolás 35 százalékkal több az egy évvel korábbi azonos havinál is. A válság tehát gyűrűzik tovább.