szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Talán már február végén bevezetheti a Facebook a személyes oldalaknál már elérhető Timeline-t az üzleti oldalak számára is – írja a Kreatív Online a Business Insider információira hivatkozva. A debütálás várhatóan a meghívásos alapon működő Facebook Marketing Konferencián lesz február 29-én.

A Timeline terítésében a következő logikus lépés az, hogy a vállalatok is megkapják az új felületet. A Facebook hamarosan bevezeti a személyes oldalaknál már elérhető Timeline-t az üzleti oldalak, márkaoldalak számára is – írja a Business Insider információira hivatkozva a Social Times.

A Business Insider egyik névtelen forrása úgy nyilatkozott, hogy a Facebooknál visszatartották a Timeline bevezetését a márkaoldalaknál, ugyanakkor február 29-én tartják meg a Facebook Marketing Conference-t. „Ez a kettő túl egyértelmű, hogy csak véletlen legyen” – mondta az informátor. Egy másik forrás is megerősítette, hogy a bevezetés megtörténik, ugyanakkor elmondta, hogy a hirdetők egyelőre azt sem tudják, hogy miként működik. „A legtöbb ember nem is ismeri” – mondta.

A Facebook képviselői azt nem cáfolták, hogy februárban elindul a céges Timeline, mindössze annyit sugalltak a nyilatkozatban, hogy a megjelenés és működés esetében is a konzisztencia fogja növelni a Facebook használatot és reményeik szerint hamarosan a céges oldalak is illeszkednek majd a Timeline-hoz. A Facebook szóvivője úgy kommentálta a Business Insider értesülését: „Reméljük, hogy a jövőben az ügyfeleink oldalait jobban össze tudjuk majd kötni a Timeline-nal, de egyelőre nem tudunk semmi többet mondani”.

A Facebook ismét felforgatja a közösségi jelenlét alapjait, így a vállalatok számára azon felül, hogy a saját arculatukat is újra kell gondolni, az is kihívásként jelenik meg, hogyan jelenjenek meg a felhasználók saját Timeline felületén – írja a hwsw.hu. A legszembetűnőbb elem az eszköztárban az lesz, hogy minden vállalati oldal egy óriási, márkázott képet tesz majd fel a Timeline tetejére.

A felhasználók számára úgy adta el a Facebook a Timeline koncepciót, hogy ezzel minden egyes feltöltött kép, üzenet, link az életük egy-egy momentumát örökíti majd meg. Ha céges Timeline ugyanilyen elven akar működni, akkor az eddigi lineáris tartalomszolgáltatás mellett a Facebook oldalak üzemeltetőinek sokkal magasabb szintű szerkesztési elveket kell gyakorolniuk, nem csak előre, de “utólag is tervezni kell”. A Timeline ebben az esetben egy cégér lesz, ami fogyasztói szemmel alapos információforrásnak számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Olaszország háborús múltjával való szembenézésre szólítanak fel értelmiségiek

Tordai megkérdezte, miért időszerű a nyitás, mire megkapta, hogy az orosz vakcina ellen kampányolt

Tordai megkérdezte, miért időszerű a nyitás, mire megkapta, hogy az orosz vakcina ellen kampányolt

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta