szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötvenöt százalékos részesedést szerzett a német Kiekert autózár gyártó vállalatban a kínai Hebei Lingyun (Hopej Lingjün) Industrial Group, autóipari beszállító. A fennmaradó 45 százalékon két másik kínai cég osztozik - jelentette be kedden közleményében az új többségi tulajdonos.

A Xingguan (Hszingkuan) Machinery and Electric Co. 25 százalék tulajdonosa, míg a további 20 százalék egy tiencsini (Tianjin) befektetőé. A Lingyun és a Xingguan Kína egyik legnagyobb ipari csoportjának, a Norinco Groupnak a leányvállalatai. "A Kiekert megvásárlása összhangban van Kína iparpolitikájával, egyben a két vállalat fejlesztési elképzeléseivel" - jelentette ki az aláírási ceremónián Csang Kuo-csing (Zhang Guoqing), a Norinco elnöke. 

A szerződés elősegíti, hogy a kínai vállalatok betörjenek a legmagasabb minőséget képviselő autóalkatrész piacra és lehetővé válik nemzetközi megmérettetésük - áll a Hszinhua hírügynökség által ismertetett sajtóközleményben. 

A Kiekert AG a világ minden táján jelen lévő, több mint 150 éves múlttal rendelkező vezető retesz-, zár- és kulcsgyártó vállalat. Igazgatósága a cég honlapján szereplő közleményében úgy véli, a Lingyun a megfelelő stratégiai befektető, a szóban forgó megállapodás pedig egyszerre biztosítja a Kiekert sikeres jövőjét és a Lingyun európai piacra jutását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Erdélyből: Egyre súlyosabb probléma a boomerek gyógyszerfüggősége

Szeretettel Erdélyből: Egyre súlyosabb probléma a boomerek gyógyszerfüggősége

Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak