szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A holland ING-csoport adózott eredménye 23 százalékkal csökkent a második negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Európa egyik legnagyobb pénzügyi társaságának adózott eredménye 1,17 milliárd euróra esett az egy évvel korábbi 1,51 milliárd euróról. A szakértők 1,26 milliárd euróra számítottak.

A profit mérséklődését elsősorban az okozta, hogy a vállalatcsoportnak csökkentenie kellett spanyol kitettséget az euróövezeti adósságválság mélyülése miatt.

Az ING 34,9 milliárd euróra csökkentette az első negyedév végi 41,1 milliárd euróról spanyol kitettségét, jórészt fedezett kötvények és lakossági jelzálog fedezetű értékpapírok eladásával.

A banki ágazat profitja 13 százalékkal 860 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 994 millió euróról. A biztosítási ágazat adózott eredménye csaknem megfeleződött, 288 millió euróra esett az egy évvel korábbi 548 millió euróról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új kulturális negyed jöhet létre Budán, ha lesz elég kreatív vállalkozó

Új kulturális negyed jöhet létre Budán, ha lesz elég kreatív vállalkozó

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon

Megöltek két embert a Fejér megyei Kislángon