szerző:
hvg.hu

Pénzügyi tanácsadói, befektetési szolgáltatási tevékenységbe fog a Szabad Föld kiadója, a Geomédia Zrt. - közölte a Napi Gazdaság. A cég néhány magánszeméllyel társulva a közelmúltban létrehozta a Geo Professional Portfolio Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója az a Pacsi Zoltán, aki egykor az Állami Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet és a BÉT-et is vezette, valamint a Magyar Tőkepiac első főszerkesztője volt.

A Geo Professional Portfolio Zrt. a klasszikus brókeri tevékenységek közül csak egyet, az egyéni portfóliók kezelését végzi majd, vagyis sem bizományos ügyletekből, sem saját számlás tevékenységből, sem pedig értékpapír-kibocsátásban való közreműködésből nem veszi ki a részét − mondta a Napi Gazdaságnak Pacsi Zoltán.

Pacsiék a lap szerint főleg azokra számítanak, akik a jelen gazdasági környezetben, illetve a banki kamatok csökkenése mellett befektetési lehetőséget keresnek − a vezérigazgató szerint ezek száma növekszik − a csökkenő betéti kamatoknál és állampapírkamatoknál nagyobb hozam reményében, de bizonyos kockázat bevállalásával készek pénzük egy részét náluk elhelyezni.

A céget nemrég jegyezte be a cégbíróság, és a szükséges dokumentumokat szeptember közepére adhatják be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez. Arra számítanak, hogy néhány hónapon belül megkezdhetik tevékenységüket. Ennek során pedig támaszkodni akarnak a vállalatcsoport médiaérdekeltségeire.

A médiapiacon az utóbbi időben bekövetkezett változások, a példányszámok csökkenése, illetve a hirdetési bevételek mérséklődése arra készteti a médiavállalkozásokat, így a Geomédia Zrt.-t is, hogy új lehetőségek után nézzen. Tulajdonosi döntés alapján így jutottak el az említett befektetői tevékenységhez − indokolta a Napi Gazdaságnak a portfólió kiszélesítésére vonatkozó tervüket Földes Ádám, a Geomédia Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A Geomédia fő tevékenysége tehát továbbra is a média, a társaság adja ki a közel 80 ezres előfizetői körrel rendelkező Szabad Földet , amelyet a hivatalos adatok szerint 234 ezren olvasnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók

Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok

Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok