szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Systemax Budapesten létrehozott szolgáltató központja 505 magyarnak ad munkát. A Systemax azért fektetett be Magyarországon, mert bízik a magyar fiatalokban, ami fontos üzenet nekik – mondta Orbán Viktor.

Több mint ötszáz új munkahelyet teremt a számítástechnikai cikkeket és alkatrészeket forgalmazó amerikai vállalat, a Systemax Budapesten létrehozott szolgáltató központja – közölte Orbán Viktor miniszterelnök és Pim Dale, a Systemax EMEA Technology Group vezérigazgatója keddi megbeszélésük után az Országházban.

A kormányfő újságírók előtt hangsúlyozta: a Systemax azért fektetett be Magyarországon, mert bízik a magyar fiatalokban, ami fontos üzenet nekik. Az amerikai vállalat 505 jól felkészült magyar szakembernek ad majd munkát – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Pim Dale elmondta, a Budapesten január óta jelen lévő cégük a politikai stabilitás, az üzleti környezet, a nagyon jó magyar oktatási rendszer és a rendkívül fiatalos, szilárd munkaetikával rendelkező munkaerő miatt döntött Magyarország mellett.

Orbán szerint erős verseny volt az állásokért, a fő tényező a fiatalok munka melletti elkötelezettsége volt – tette hozzá. "Olyan céget üdvözlünk, amely Európa legerősebb országaiban hozott létre központokat. Közép-európai bástyájuknak éppen bennünket, magyarokat választottak" – fogalmazott.

A magyar gazdaságnak nyitottnak és rugalmasnak kell maradnia Orbán szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Kábítószert fogyasztott a hét végi újbudai gyilkosság gyanúsítottja

Megmenekült az olasz kormány

Megmenekült az olasz kormány

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében