szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Visszaszorultak a hitelkihelyezések.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) tavaly mintegy 755 millió euró összegű hitelszerződést írt alá magyarországi projektek finanszírozására, az elmúlt öt évben pedig összesen 7,4 milliárd eurónyit – mondta Baranyay László alelnök csütörtökön. Az EIB 2014-ben is szeretné fenntartani aktivitását Magyarországon, bár 2013 második felében egy kissé visszaszorult a kkv-finanszírozásban a jegybanki hitelprogram hatására.

Magyarország mintegy 1 százalékos tulajdonosi arányát jelentősen meghaladó mértékben részesedik az EIB forrásaiból a projektfinanszírozásban és a kkv-finanszírozásban is – közölte az EIB alelnöki posztját 2013 szeptembere óta betöltő Baranyay László.

Baranyay László
©

A Magyar Nemzet Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának hatására tavaly a második félévben némileg mérséklődött a kkv szektor EIB-finanszírozása, de az idén élénkülésre számít a nemzetközi pénzintézet, előkészítés alatt vannak megállapodások a finanszírozás folytatására, illetve bővítésére a kkv-szektorban és azon kívül is – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről