szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Túrákat, borsétákat szerveznek, könyvet írnak, blogot írnak külföldieknek a magyar borokról és borvidékekről.

Egy magyar kisvállalkozás, a külföldieknek bortúrákat szervező Taste Hungary díjat nyert a nemzetközi Drinks Business szaklap versenyén. A vállalkozás turizmus kategóriában, "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” nyerte el az elismerést.

"Az idei nyertes teljesen új megközelítést talált ki arra, hogy miként csalogathatja a turistákat rögtön a kontinens szívébe” - fogalmazott indoklásában a Drinks Business Awards zsürije.

Céginfó

A budapesti Taste Hungary Kft.-t 2011-ben alapította Carolyn Bánfalvi és Bánfalvi Gábor 500 ezer forintos törzstőkével. A cég 2013-ban 6 millliós árbevétel mellett 364 ezer forintos veszteséggel zárta az évet. 2012-ben 5 milliós forgalom mellett 3,5 milliós veszteséget produkáltak. 

A cég legfőbb erőssége, hogy kitűnő marketinggel viszi hírét a hazai borvidékeknek a világban. Túrákat, borsétákat szerveznek, könyvet, blogot írnak külföldieknek a magyar borokról. Alvállakozóikkal a gasztronómia, a helyi étkezési szokások és borok megismertetése köré szerveződnek, idegenvezetőik pedig az étkezési és italozási szokások szakértői, gasztronómiai újságírók, valamint elkötelezett gasztroszerelmesek.

Bánfalvi Carolyn olyan elismert könyvek szerzője, mint a Food Wine Budapest (Étel, bor, Budapest - Little Bookroom kiadó) és a The Food and Wine Lover's Guide to Hungary (Magyar ételek és borok kedvelőinek kézikönyve - Park Kiadó), cikkei rendszeresen jelennek meg nemzetközi lapokban. A Taste Hungary sétáit, túráit és szolgáltatásait olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The Wall Street Journal, The New York Times, és a Condé Nast Traveller.

Az évente kiosztott brit Drinks Business Awards 11 éve működik. Mostanra egy rangos, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. Díjakat kiskereskedelmi szektor, importőrök, logisztika, turizmus, design és marketing kategóriában adnak ki.

Ha szeretne más érdekes hírről is olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új kinézetet kap a Wikipedia

Új kinézetet kap a Wikipedia

Pályára állt a műhold, amely segíthet megmenteni a Földet

Pályára állt a műhold, amely segíthet megmenteni a Földet

Videó: Már javában tesztelik az új VW Golf GTI TCR-t

Videó: Már javában tesztelik az új VW Golf GTI TCR-t