szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyetemi felsőoktatásban már bizonyított easyMaths csapata terjeszkedik, naprakész, friss tudást nyújtó online tananyagaikat mindenki számára elérhetővé teszik.

Magyarország jövőbeni sikerének egyik kulcsa a piacképes naprakész tudás hozzáférhetővé tétele olcsón és nagy tömegek számára. Soha nem volt akkora jelentősége az élethosszig tartó folyamatos tanulásnak, mint napjainkban és az internet térnyerésével megteremtődött a lehetőség, hogy ez a tanulás valóban mindenki számára olcsón elérhető legyen, helytől és időtől független legyen. Magyarországon a KommON BME kutatásai szerint, bár a megkérdezettek 90 százaléka érdeklődik az online oktatás iránt, mindössze 28 százalékuk vett részt ilyen képzésben. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a tengerentúli sikeres példákkal ellentétben nálunk mindeddig nem jött létre olyan platform, ahol nagy számban, széles választékban és megbízható minőségben találhatók online tananyagok.

Pedig az egyes emberek és az egész ország sikere is nagyban múlik a lassú, drágán működő és sokszor elavult tudást nyújtó hagyományos oktatási formákon való továbblépésen. Erre a továbblépésre tesz most kísérletet az egyetemi felsőoktatásban már bizonyított easyMaths csapat. Három év alatt fejlesztettek egy olyan oktatási portált, ami megkönnyítette, és egyúttal élvezetesebbé is tette az egyetemisták felkészülését. Most pedig az egész ország számára elérhető naprakész, friss tudást nyújtó online tananyagokkal próbálják ezt a sikert mindenki számára hozzáférhetővé tenni.

Az easyMaths.hu-ból kinövő easyLearn.hu weboldal Magyarország első online oktatási platformja, ahol tematikusan az élet, a munka, a szórakozás és a felsőoktatás legkülönbözőbb területéről találhatóak folyamatosan bővülő online oktatási tartalmak. Az easyLearn.hu célja, hogy az emberek úgy érezzék, a naprakész, piacképes tudás megszerzése nem nyűg, hanem egy trendi és szórakoztató kikapcsolódás. A KommON kutatásból kiderült legnagyobb félelmekkel, miszerint az online oktatás személytelen és unalmas az easyLearn.hu teljes mértékben szembemenve olyan oktatási forradalmat tervez megvalósítani Magyarországon a következő években, melyet az egyetemi oktatásban már sikerült: megváltoztatni a tanulásról kialakult képet, és élvezetéssé, kívánatossá tenni az tudás megszerzését.

Az easyLearn.hu erősen épít a mostanában felkapott „social sharing” jelenségre, így az oldal egy nyitott platform, tehát bárki, aki érez magában piacképes tudást, és ezt igényes módon át tudja adni, az feltöltheti saját kurzusát az oldalra. A készítők minden segítséget megadnak azoknak, akik az első saját kurzusuk előtt állnak, így bátran ajánlják mindenkinek, hogy keressék meg a bennük rejlő tudást és osszák meg az emberekkel!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!