szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azok a nők, akiknek legalább két gyerekük van hatékonyabbak és eredményesebbek a munkavégzésben kollégáiknál egy amerikai pénzintézet által készített kutatás szerint.

A Federal Reserve Bank of St. Louis által, 10 ezer fő bevonásával készített kutatás szerint a két gyermeket vállaló nők karrierjének első öt éve sikeresebb azokénál, akik csak egy, vagy egy gyermeket sem vállaltak. Azok a férfiak, akiknek családjában két gyermek van, szintén hatékonyabbnak egygyermekes vagy gyermektelen kollégáiknál – olvasható a The Most Wanted blogon.

A kutatás eredményei alapján elmondható, hogy 15 -17%-kal hatékonyabbak, eredményesebbek azok a nők, akiknek gyerekük van. Akinek csak egy, az 9.5%-kal, a második gyerek után pedig plusz 12.5%-kal nő a hatékonyság a gyermektelenekhez viszonyítva. Ami viszont meglepő, hogy a harmadik gyerek már csökkenést okozhat a produktivitásban.

A hatékonyságnövekedés a szülés előtt és jóval a szülés után mutatható ki. Ez azzal magyarázható, hogy aki karrierje elején tudta, hogy több gyermeket akar, az valószínűleg jobban kihasználta a munkában adódó lehetőségeket, és másként gondolkodott például a járulékokról is, mert tudta, hogy a korábbi fizetése fontos lehet a későbbi években, amikor otthon neveli majd gyermekét. A kutatók sok egyéb tulajdonság mellett azt is leszűrték a felmérésből, hogy a több gyermek vállalását tervező nők sokkal szervezettebbek, ami szintén magyarázatot adhat a kiemelkedő eredményességre.

A kutatás alanyai magasan képzett férfiak és nők voltak, akiket több csoportba osztottak. Férfiaknál és nőknél egyaránt voltak gyermektelenek, egy gyermekesek és olyanok, akiknek kettő vagy több gyermeke volt. A kutatók lekövették azt is, hogy miként alakult később a megkérdezettek karrierje.

Keressük a legjobb kisvállalkozói honlapot! Pályázzon jól működő honlapjával, részletekről itt olvashat, a pályázati űrlapot pedig itt találja.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maszk nélkül rendelt, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost

Maszk nélkül rendelt, ezért rúgták ki a vírusszkeptikus orvost

Rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a világ egyik legnagyobb energiacégét Trump

Rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a világ egyik legnagyobb energiacégét Trump

Szökni próbált a börtönből a dán tengeralattjárós gyilkos

Szökni próbált a börtönből a dán tengeralattjárós gyilkos