Varga Szabolcs
Varga Szabolcs
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A héten zajló Fiatal Vállalkozók Hetének egyik főelőadója a felnőttfilmes rendező és producer, Kovi volt.

„Rendező vagyok és producer, aki természetfilmeket forgat, melyek témája a férfi – vagy több férfi – és nő kapcsolata” – mutatkozott be a közönségnek a magyar pornóipar ikonikus figurája Kovács István, alias Kovi a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége által rendezett Vállalkozók Hete rendezvénysorozaton tegnap. A hosszú, barna köpenyt viselő, termetes rendező a Károlyi-palota megtöltött termében lépett színpadra, hogy jó tanácsokkal lássa el a vállalkozó kedvű fiatalokat, és elmesélje hogy lett Kovács Istvánból Kovi. „Kicsit izgulok, mert sokan vagytok. Bizonyára azért, mert elterjedt, hogy casting is lesz ma” – ugratta a közönséget.

Magyar film, magyar szereplőkkel

A pornókirály fotóriporterként kezdte karrierjét, de már ideje korán kiütközött erotika iránti fogékonysága, mert munkái jelentős részét az aktok tették ki. Nyugat-Európába is sok megrendelése volt, ahol visszatérő vendége volt a pornómoziknak. Majd egy ismerőse – aki főiskolai tanár volt – megkereste, hogy a Nyugatról ismert mintára szeretne forgatni egy erotikus filmet, csak nincs pénze rá. Kovi lelkesedett az ötletért, de pénze neki sem volt, így egy baráti kölcsön tette lehetővé, hogy megszülessen az első két filmjük, a Franciás pezsgő és a Buja gyertyák. „Ekkor fogalmazódott meg a később sikeressé váló szlogen is: magyar film, magyar szereplőkkel.”

A sokat látott producer azonban lerombolta a szakmát övező mítoszokat és sztereotípiákat, miszerint a szexiparban dolgozók élete csak az élvezetekről szólna: „Ez egy kemény munka, amit lát a néző, az csak egy esszencia, egy 12 órás munkanap eredménye, amiben nem látszik a valóság, csak a mese. Ez nem más, mint mese felnőtteknek” – mondja a ma már a forgatástól visszavonult rendező, aki egyben a goldengate.hu oldal főszerkesztője. Kovi szerint a műfaj jelenleg halódik, amit jól mutat, hogy amíg az oldal látogatói naponta változatlanul elérik a 70-80 ezer főt, addig a fizetős extra tartalmakra már csak harmadannyian kíváncsiak, mint egy éve. A helyzetet az is megnehezíti, hogy amíg más iparágakban a hirdetésekből is nagy összeg befolyik, addig ebben a műfajban elenyésző a hirdetők száma, mert ez egy megbélyegzett szakma.

„Tudjuk, hogy felnőttfilmet senki nem néz, de naponta hárman jönnek oda hozzám az utcán gratulálni” – élcelődött Kovi, aki szerint a visszaesést nem az érdeklődés csökkenése okozza, hanem az említett pénztelenség, illetve az interneten ingyenesen nézhető felnőtt tartalmak tömkelege, amire már tavaly óta panaszkodik. Az iparágban érdekeltek ma már kénytelenek több lábon állni, ha meg akarnak élni. Ugyanakkor nem ezt látszik alátámasztani egy másik hazánkfia, nevezetesen Gattyán György, akinek cégbirodalma, a Docler Holding vagyona nagy részét szintén a szexiparnak köszönheti, és aki éppen a hónap elején taszította le Csányi Sándort a Forbes által készített leggazdagabb magyarok listájának éléről.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!