szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pályázatok elbírálásánál az ár lesz a legfőbb szempont, és a felhívás értelmében a BKV utólag fizetne, a gyártó nem kérhetne előleget. A tenderen a Siemens, a Skoda és a 4-es metró kocsijait szállító Alstom is elindulhat.

Megjelent a 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tender, a projektre 65 milliárd forintot szánnak - írta hétfőn a nol.hu.

A bírálóbizottság először a pályázók gazdasági, műszaki alkalmasságáról bizonyosodik meg, a beérkező ajánlatokat csak ez után kezdik tárgyalni. A pályázó feladata lesz az engedélyezési dokumentáció kidolgozása, a hatóság által előírt vizsgálatok, próbafutások végrehajtása, a szükséges engedélyek beszerzése.

Lesz munka
©

A nol.hu szerint a győztesnek kell kidolgoznia azt a technológiát is, amelynek segítségével megállapítja, hogy mely szerkezeti elemeket kell kicserélni az elvárt élettartam eléréséhez. El kell végezni a járművek újrakábelezését, ki kell cserélni a forgóvázakat, vontatómotorokat, levegőrendszert, a hajtóműveket, el kell látni a járműveket korrózióvédelemmel, rezgésgátló, hő- és hangszigetelő bevonattal, új utastájékoztató rendszerrel és fedélzeti megfigyelőrendszerrel.

A felújítás és engedélyezés 39 hónapig tarthat, a késedelmes vagy hibás teljesítés kötbére 1,5 milliárd forint, és naponta 1 millióval növekszik.

A bírálati szempontok közül az ár a legfontosabb, és a felhívás értelmében a BKV utólag fizetne, a gyártó nem kérhetne előleget. A tenderen a nol.hu szerint a jelenlegi vonatvezérlő rendszereket szállító Siemens, a Prágában hasonló munkát végző Skoda és a 4-es metró kocsijait szállító Alstom is elindulhat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg

Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg

Kórházakban és egyetemeken is razziázott a hadsereg Mianmarban

Kórházakban és egyetemeken is razziázott a hadsereg Mianmarban

Döntött az Európai Bizottság, a Microsofté lehet a Doom és a Fallout is

Döntött az Európai Bizottság, a Microsofté lehet a Doom és a Fallout is