szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Januártól zárolhatják bankszámláját, amennyiben elmulasztja kitölteni és elküldeni bankjának a kötelező tulajdonosi nyilatkozatot.

Több ezerre tehető azoknak a cégeknek a száma, amelyek értesítést kaptak számlavezető bankjuktól, hogy egy formanyomtatvány kitöltésével tegyenek nyilatkozatot cégük tulajdonosi szerkezetéről. Minderre egy tavaly elfogadott jogszabályváltozás kötelezi a vállalkozásokat. Az érintetteknek alig néhány napjuk maradt, hogy nyilatkozzanak személyesen a bankfiókban, vagy - ha a számlavezető bank ezt jelzi - postai úton.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény értelmében azon vállalkozások, akik ezt eddig nem tették meg, 2014 végéig kötelesek a tényleges tulajdonosra vonatkozó írásbeli nyilatkozatot kitölteni és eljuttatni a számlavezető pénzintézetükhöz. Amennyiben több ilyen van, akkor minden számlavezető pénzintézetnél külön nyilatkozatot kell tenni.

Amennyiben ez nem történik meg december 31-ig, akkor január elsejétől a pénzintézet nem tudja megbízásaikat teljesíteni, így a vállalkozás a nyilatkozattételig lényegében fizetésképtelenné válhat, például nem tud bért fizetni alkalmazottainak.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Macron az első uniós vezető, akit elnökként felhívott Biden, nagy a véleményegyezés

Macron az első uniós vezető, akit elnökként felhívott Biden, nagy a véleményegyezés