szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezután is fizethet az utalványunkkal – üzeni a kormány.

Nincs változás az Erzsébet-utalvány forgalmazásában és elfogadásában, az Európai Bíróság ítélete ellenére sem – olvasható az Erzsébet-utalvány honlapján, miután az Európai Unió Bíróságán elbukott a magyar cafeteria törvény. Az unió legfőbb igazságszolgáltató szerve szerint a magyar szabályozás több európai uniós jogot sért, és a kormány kénytelen lesz úgy megváltoztatni a törvényt, hogy megfeleljen a csatlakozáskor vállalt alapértékeknek.

Még mielőtt bárki félreértené, nem a magyar cafeteriát, hanem annak az európai unió versenyszabályaival ellentétes törvényi kisajátítását meszelte el a bíróság. A magyar szabályozás ugyanis gyakorlatilag kiebrudalta a külföldi cégeket a cafeteria-piacról.

©

A kormány egyelőre csak a homlokát ráncolja és az elszántságát bizonygatja. Az Erzsébet-utalvány honlapján olvasható közlemény szerint „a bírósági szakaszba került eljárás azért indult el, mert francia multinacionális cégek nehezményezték, hogy Magyarország Kormánya a magyar emberek érdekét szolgáló, európai mércével mérve is egyedülállóan sikeres szociális üdültetési rendszert hozott létre az utalványforgalmazás eredményéből”.

Az Erzsébet-utalványok – akár papíralapon, akár kártyán rendelve – továbbra is a béren kívüli juttatás részeként adhatók, ezt a hatályos adójogszabályok biztosítják. Az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása elektronikus kártya formájában is zavartalanul folyik tovább. A 2016-ban kiírt (és a későbbiekre tervezett) Erzsébet-program-pályázatok fedezete biztosított – írja a közlemény.

Az Erzsébet-utalványt jelenleg több mint 2 millió felhasználó váltja be országosan, több mint 58 ezer elfogadóhelyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

A teljes utcai világítást környezet-, alvás- és rovarbarátra cserélik Bécsben

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok