szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy cég máris bejelentkezett az Uber kivonulásával munka nélkül maradó 1200 sofőrre.

Májusban indult a magyar tulajdonú EZ Expressz közösségi futárszolgálat, ami az Uber-től ismert megosztás alapú (sharing economy) modellt honosítaná meg a futárszervezés területén. De nem csak az Uber modelljét, annak sofőrjeit is vinné.

Az Uber tegnapi bejelentése, miszerint határozatlan időre szünetelteti magyarországi szolgáltatását nemcsak az utasok tízezreit, hanem a személyszállítást végző 1200 szerződött kisvállalkozót is hidegzuhanyként érte. Az EZ Expressz pedig le is csapna a hirtelen jött lehetőségre.

„Az EZ Expressz az UBER-hez hasonlóan közösségi szolgáltatást nyújt. A kritériumainknak az UBER volt sofőrjei minden tekintetben megfelelnek, éppen ezért tárt karokkal várjuk a jelentkezésüket! A szolgáltatásunk egyre népszerűbb, szállítottunk már többek között laptopot, MRI felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Előnyünk a többi futárszolgáltatóval szemben a kedvező árunk, illetve, hogy minden megrendelést még aznap teljesítünk. Jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretnénk megkezdeni – fogalmazott Horváth Gábor az EZ Expressz vezetője a cég közleményében.

Feltör a sharing economy

A tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) öt legjelentősebb ágazatának, a közösségi finanszírozás, a közösségi alapú szállásmegosztás, a személyszállítás, az on-demand háztartási- és szakmai szolgáltatások forgalma Európában a PwC legfrissebb tanulmánya szerint.

A Drukka Startup Stúdió keretében startoló startup már havi több száz megrendelést teljesít, és bár nemzetközi szinten már több vállalkozás is kínál hasonló, közösségi futárszervezést, mint az Uber Rush vagy a Roadie, itthon az EZ Expressz szolgáltatása hiánypótló.

Nem az EZ Expressz az egyetlen cég, amely az uberes sofőrökre ácsingózik, korábban egy másik magyar startup is jelezte: ha az Uber megy, náluk akad munka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Mészáros közel 10 milliárdért javíthatja az ivóvízminőséget Gödön

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint