szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Skócia északi partjai mentén található a Summer szigetcsoport, amelynek legnagyobb tagja Tanera Mor.

Ez a 2x2,5 kilométeres földdarab, amely a 17 tagból álló csoport közepén helyezkedik el, valójában egy kis üdülőparadicsom. Különösen vonzó a vitorlázást kedvelőknek, jól kiépített, védett kikötővel rendelkezik. Tanera Mor teljesen önellátó, az elektromos áramot szélkerekek biztosítják egész évben. Ha valamiből, hát intenzív légmozgásból errefelé nincs hiány. A szigeten van egy központi közösségi ház, továbbá vendéglő, kávézó, mindenes bolt. Kilenc, kívülről régies, de belül összkomfortos bungaló vár az üdülni vágyókra vagy az állandó lakókra. Tanera Mor különlegessége, hogy saját postaszolgálata van, amely bélyegkibocsátási joggal is rendelkezik. De már ott a modern technika, a szupergyors internet is.

Tanera Mor
©

A sziget jelenleg mégis lakatlan

A tulajdonosok 3 éve elköltöztek és eladásra kínálják ezt a kis meseországot. Az ár 2,2 millió euró. Ennyit azonban eddig senki nem ajánlott. Pedig a párizsi Le Figaróban is közzétett fotók rendkívül csábítók, és valóban mesés környezetet ígérnek. Már persze ha süt a nap, mint a fotók készültekor. De vélhetően Skócia északi partjai mentén nem a kék ég a jellemző, sokkal inkább a heves viharok. A zord időjárás pedig még az egzotikumot kedvelő szupergazdagokat is riasztja.

Mészáros Lőrinc: ha az embernek van pénze, bármit megvehet

Futballról, pályázatokról, turizmusról és üzleti terveiről is beszélt a Hír TV stábjának a felcsúti polgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Behallatszott az M4 közvetítésébe, hogy inkább nem mutatják a szurkolókat, hogy ne bukjanak le

Behallatszott az M4 közvetítésébe, hogy inkább nem mutatják a szurkolókat, hogy ne bukjanak le

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon