szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Százezer hektoliterrel többet vettek tavaly.

Tíz százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott Magyarországon 2016-ban az előző évhez képest, miközben a sörpiac volumene nem változott.

Schillinger Attila, a Sörszövetség elnöke szerint a változás a sörkultúra átalakulásának köszönhető. A fogyasztói ízlés és igény is változott, az emberek egyre nyitottabbak az izgalmas ízekre és alapanyagokra.

"Bár a gyártók egyénileg kategorizálják a söreiket, végül a piac és a fogyasztó dönti el mi számit prémiumnak. Természetesen a prémium sör nem csak azért az, mert ráírják vagy így nevezik, a minőséget demonstrálni kell kívül-belül egyaránt” – magyarázta Schillinger Attila.

 „A prémium sörök népszerűségének több oka is van, fontos hajtóerő az újvonalas kézműves sörfőzdék megjelenése is. Nekik is köszönhető, hogy az emberek egyre nyitottabbak az új, extra ízekre, különleges főzetekre. A minőségi sörök iránti kereslet évről évre nő, az emberek válogatni akarnak a sörök között, és tudatosan választanak” – mondta el Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál egyik főszervezője. A június 15-től kezdődő négynapos rendezvényre közel húszezer fesztiválozót várnak.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!