szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes adataiból is az derül ki, hogy vízfejű az ország, vagyis a legértékesebb itthoni cégek fele a központi régióban van bejegyezve.

A Forbes adatai szerint tizennyolc megyében valamint Budapesten található a száz legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő cég. Somogy és Nógrád megyei vállalkozás nincs a listán.

A lap októberi számában tette közzé a száz legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő vállalat listáját. A Concorde MB Partnersszel együtt összesen 350 cég mérlegeit nézték át és csaknem kétszázra adtak becslést, két hónapig tartott a lista összeállítása.

A száz cég összértékének majdnem hajszálra pontosan a fele, 1008 milliárd forintnyi cégvagyon a központi régióba van bejegyezve. Az értékelésben megjegyzik: az MPF Holdingot is ide sorolták,  bár a csoport valódi központja évek óta Szingapúrban van.

A százas listán szereplő cégek 45 százaléka az első országgyűlési ciklus alatt alakult, és egy részük már a rendszerváltás előtt is létezett. Ez azt jelenti, hogy a 2017-ben legértékesebb vállalkozások majd fele legalább 25 éves, és feltörekvő IT-cégek alig vannak köztük.

 A legnagyobb megyei cégeknél is a gyártás vezet, majd az élelmiszeripar és az építőipar adja a legtöbb vállalkozást.

Az élen a Fejér megyei Videoton végzett 212 milliárd forintos értékkel. Második helyre az MPF Holding került Budapestről 112 milliárd forinttal, a harmadikra pedig Veszprém megyéből a Nitrogénművek 73 milliárd forinttal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

A város építi az embert, vagy az ember a várost?

A város építi az embert, vagy az ember a várost?

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.