Menzakaja lehet a harcsatatár salátával, marinált eperrel

Négyszázötven forintból kellett háromfogásos menzakaját főzniük a szakácsoknak. Közétkeztetőket versenyeztetett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A pécsiek már nyalogathatják a szájuk szélét, mert a legtöbb pontot egy ottani közétkeztető cég alkalmazottja kapta.

  • hvg.hu hvg.hu
Menzakaja lehet a harcsatatár salátával, marinált eperrel

450 forintból kellett kihozni az alapanyagot a háromfogásos kajákhoz, nem lehetett kis feladat. A versenyt a Nemzeti Élelmiszerlánc és Biztonsági Hivatal szervezte, szakácsok és segítőik 52 városból érkeztek. Egész hétvégén ment a sütés-főzés, a meghívottak nem igazán kerülhettek tűzközelbe, de még csak nem is kóstolhattak.

Csak meghatározott alapanyagokat, mint például csirke, harcsa, spenót lehetett felhasználni az ételek elkészítéséhez. Az eredményeket hétfőn tette közzé a Nébih a honlapján. Így okkal gondolhatjuk, hogy a legjobb menzakaják Pécsett, Dunaújvárosban, Törökbálinton készülnek majd.

Ha kíváncsi, hogy honnan érkeztek a verseny legjobb szakácsai, akkor azt megnézheti a Nébih honlapján.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.