szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Márta magyar származású cukrász nívós budapesti iskolákban tanulta a szakmát, majd Rotterdamban nyitott saját cukrászdát.

Facebook / Patisserie Sweet and Spice

A budapesti Gundelben és a Gerbaud-ban tanult, majd 1997-ben a Gerbaud-ban kezdett dolgozni Orbán Márta, a rotterdami Sweet and Spice nevet viselő cukrászda tulajdonosa.

Már 14 éves tudta, hogy ezt a szakmát választja. Dolgozott étteremben, majd kilenc éven át volt az egyik hágai hotel cukrászmestere. Rotterdamban megvalósította álmát: 2016 márciusában nyitotta meg saját cukrászdáját – derül ki a Sweet and Spice oldaláról.

Vendégeiknek felejthetetlen élményt ígérnek, és olyan különlegességeket, amelyekhez a mester Franciaországból, Magyarországból, Amerikából merített ihletet, de szívesen használ gyógynövényekkel kapcsolatos motívumokat is a leírás szerint. És teljesít különleges kéréseket is, ha kérik, legyen szó akár hagyományos, akár valamilyen menő témáról, alakzatról.

Ettől a tortától például sokan eldobták valószínűleg az agyukat.

A babaváró torta is szokatlan kreálmány, de a cukrászda Facebook-oldalán más különlegességeket is meg lehet csodálni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!