Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, miután ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző konyhaüzemben.
A szakemberek a dunakeszi Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft.-nél tartott ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kilogramm, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak az egység hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a hatóság a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta, a forgalomba hozatalt megtiltotta, és elrendelte a megsemmisítésüket.
A Nébih ellenőrei egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak. Például nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, így azok közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata koszos volt, eltaposott zöldségdarabokkal volt tele, a beton helyenként sérült, hiányos. A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem üzemelt: nem is volt belevezetve a víz.
Nem volt rendben az a szerződés sem, amelyet az ételmaradék és az állati melléktermék elszállítására kötöttek. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, amelyek felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.
Az eljárás folyamatban.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.