szerző:
hvg.hu

Egy kutatás szerint minden negyedik ember megengedné, hogy más használja addig autóját, amíg ő utazik, hogyha ezért cserébe nem kéne fizetnie a parkolásért, sőt, egyhetes nyaralása során akár 15 ezer forintot is kereshet.

A közép-európai régió vezető reptéri közösségi autómegosztó startupja, a magyar alapítású BeeRides végzett egy kutatást, melyből az derült ki, hogy az autótulajdonsok negyede bérbe adná autóját az utazás idejére ingyenes parkolásért és a bérlésből jutó bevételért cserébe.

A több mint ezer autótulajdonos megkérdezésével zajlott felmérésből kiderült: a legkényelmesebb kijutási módnak a budapesti reptérre az autózást tekintik, ez a taxinál olcsóbb és a tömegközlekedésnél jóval gyorsabb is. Csakhogy a reptéri parkolás drága. Ha azonban megengedi a tulajdonos, hogy a reptéren hagyott autóját utazása idejéig más használja, nem hogy nem kell fizetni a parkolásért, de még kereshet is azzal, hogy autóval ment ki a reptérre, és azzal is jön vissza. Garantálják, hogy az autó időben visszakerül helyére, kitakarítják, és a távollét alatt külön biztosítással látják el.

A felmérés szerint a Liszt Ferenc-reptérre érkezők egy nyolcnapos út esetén átlagosan 9 000-26 000 forint közötti összeget költenek a parkolási díjra, a Budapesten már működő BeeRides szerint utazásuk egy részét, nagyjából 15 000 forintot is kereshetnek viszont az autótulajdonosok azzal, ha autójukat addig bérbeadják. Ez pedig már egy fapados repülőjegy árának is megfelelhet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Varga Szabolcs Én és a Cégem

Amíg külföldre repül, addig kocsija itthon termeli a pénzt

A sharing economy, vagyis a közösségi megosztáson alapuló gazdaság, úgy tűnik, újabb területet hódít meg, és magánautókkal árasztaná el az autóbérlési piacot. Mindezt úgy, hogy megoldaná a reptéri parkolás költséges problémáját is. Na de mi van, ha az ön autóját bérbe vevő balesetet okoz, vagy gyorshajtáson kapják?