szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önkéntes búvárok hozzák fel az alapanyagot a felszínre, a termékeket Szolnokon varrják.

Használt halászhálókból és egyéb műanyag hulladékokból készít fürdőruhát két magyar vállalkozó. Tóth Móni és Szomolányi Szandra márkája az Undersea Bikini nevet kapta, a Forbes írt róla.

Egyikük a lapnak azt mesélte, az alapanyagokat önkéntes búvárok hozzák fel a tengerek mélyéről a felszínre,

így minél több fürdőruhát adunk el, annál kevesebb szemét károsítja tovább a vízi élőlényeket és környezetüket. Emellett az összes csomagolásunk újrahasznosított, környezetbarát. A márkacímkénket el is lehet ültetni, és virág nő ki belőle.

Az Undersea Bikini friss vállalkozás, idén tavasszal indult, nem tudni, mekkora indulótőkével. A fürdőruhákat a tulajdonosok tervezik, míg a szabásminta elkészítését, a mintadarabok és kész termékek levarrását vezető varrónő végzi egy szolnoki varrodában. A szettek ára átlagosan 50-70 euró között mozog. Főként Magyarországból, Németországból, Ausztriából és Amerikából jönnek rendelések, de érkezett már Dubaiból, Dániából, Görögországból, Spanyolországból, és számos más országból is. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mint egy porszívó: ventilátort kapott a hátára a legújabb hipersportkocsi

Mint egy porszívó: ventilátort kapott a hátára a legújabb hipersportkocsi

Találtak két koronavírus-fertőzöttet a siófoki kórházban

Találtak két koronavírus-fertőzöttet a siófoki kórházban

Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa