szerző:
hvg.hu

Önkéntes búvárok hozzák fel az alapanyagot a felszínre, a termékeket Szolnokon varrják.

Használt halászhálókból és egyéb műanyag hulladékokból készít fürdőruhát két magyar vállalkozó. Tóth Móni és Szomolányi Szandra márkája az Undersea Bikini nevet kapta, a Forbes írt róla.

Egyikük a lapnak azt mesélte, az alapanyagokat önkéntes búvárok hozzák fel a tengerek mélyéről a felszínre,

így minél több fürdőruhát adunk el, annál kevesebb szemét károsítja tovább a vízi élőlényeket és környezetüket. Emellett az összes csomagolásunk újrahasznosított, környezetbarát. A márkacímkénket el is lehet ültetni, és virág nő ki belőle.

Az Undersea Bikini friss vállalkozás, idén tavasszal indult, nem tudni, mekkora indulótőkével. A fürdőruhákat a tulajdonosok tervezik, míg a szabásminta elkészítését, a mintadarabok és kész termékek levarrását vezető varrónő végzi egy szolnoki varrodában. A szettek ára átlagosan 50-70 euró között mozog. Főként Magyarországból, Németországból, Ausztriából és Amerikából jönnek rendelések, de érkezett már Dubaiból, Dániából, Görögországból, Spanyolországból, és számos más országból is. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!