szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolc cég, elsősorban a Magyar Turisztikai Ügynökség és szatellitszervezetei írtak ki közbeszerzést, de pár nappal később visszavonták.

Bő egy héttel a meghirdetés után visszavonta „tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére” tárgyban kiírt közbeszerzését nyolc állami cég – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A tanácsadást az állami turizmus központi cége, a Magyar Turisztikai Ügynökség, illetve az a körül működő egyéb állami vállalkozások (például az Orbán Ráhel volt évfolyamtársa által vezetett Magyar Divat & Design Ügynökség) rendelték volna meg, továbbá a Balatoni Hajózási Zrt. és a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. A 2022. december végéig szóló keretszerződésre a cégek összesen 5 milliárd forintot szántak.

Az Orbán Ráhel-közeli ügynökség az IKEA ellen küldi harcba a magyar dizájnereket

Kinőtte a rászabott ruhát a Magyar Divat és Design Ügynökség. Már nem csak a szó hagyományos értelmében vett területen - a ruházati és textiliparban - van jelen a szervezet, amelyet az elmúlt években többmilliárdos állami támogatással erősített meg a kormány, s amelynek a tanácsadói között többször is feltűnt Orbán Viktor Ráhel nevű lánya.

A tanácsadói szolgáltatásokat „a koronavírus okozta károk mérséklésére, az ágazat rövid időn belüli talpra állítására és turizmusfejlesztési feladatok ellátására” kívánták igénybe venni. „A koronavírus okozta károk mérséklése, az ágazat rövid időn belüli talpra állítása és a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 (NTS2030) megvalósítása az ajánlatkérők elsődleges célja” – írták az eredeti megrendelésben. „A feladatok implementálása rendkívül komplex, sokrétű tervezést, számos különféle szakmai terület (pl.: kulturális turizmus, bor- és gasztronómiai turizmus, hivatásturizmus, rendezvényturizmus, sportturizmus aktív-és természeti turizmus) és feladat összehangolt kezelését igénylő munka. Ezen feladatkör hatékony ellátásához, az ajánlatkérők külső tanácsadói erőforrást és kompetenciát” kívántak igénybe venni.

Megjöttek az ajánlások a magyar turizmusra: arcpajzs a kocsmában, 20 négyzetméter minden strandolónak

Ha a kocsmák, éttermek, strandok betartják az állami turisztikai csúcsszerv (még) nem kötelező ajánlásait, nagyon más élmény lesz a 2020-as nyár, mint a korábbiak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját